A Határtalanul Programhoz kapcsolódó középiskolai vetélkedő megvalósítása komoly sikereket, jelentős nemzetpolitikai eredményeket hozott. A Határtalanul vetélkedő hatalmas Kárpát-medencei vetélkedősorozat, amely idén több mint százhatvanezer diákot ért el, és sikerült olyan iskolák közösségeit is bevonni, amelyek korábban nem voltak a program aktív résztvevői.

A nagy középiskolai vetélkedő alapszakasza rendkívül izgalmas tesztek kitöltését jelentette, a tudáspróbák legjobbjai pedig bekerültek a középdöntőkbe. Az idei évben rekord számú, közel 400 osztály jutott a középdöntőbe, az óriási érdeklődésre való tekintettel.  

A vetélkedő izgalmas és élvezetes történelmi, irodalmi, földrajzi, néprajzi feladatainak célja, hogy a Kárpát-medence magyarlakta területeit, a hagyományokat, a kultúrát közelebbről megismerjék a diákok, miközben a vetélkedősorozat segítségével virtuálisan és a valóságban is együtt lehetnek a külhoni és az anyaországi fiatalok.  

Idén óriási programmal készültünk a közel 400 középdöntőbe kerülő Kárpát-medencei osztály részére. Mindegyikük számára külön virtuális rendezvényt szerveztünk.

A régiók győztesei, valamint az úgynevezett Vigaszág legjobbjai bekerültek a Nagydöntőbe, ahol az első helyezett csapatnak lehetősége lesz megnyerni az egymillió forintos fődíjat, a második és harmadik helyezett csapat pedig 300-300 ezer forint osztálypénzt vihet haza. A díjazás mellett a húsz legjobb osztály részt vehet augusztusban Noszvajon a Honfoglaló táborban is.

A több fordulós vetélkedősorozat végén a nagydöntőbe jutott osztályok felkészítő tanárait is fejenként 100 ezer forintos ösztöndíjjal jutalmazzuk. Ezen kívül a vetélkedő során több mint 1000 egyéb nyeremény is gazdára talál a legjobb résztvevők között.

A Honfoglaló táborban fergeteges történelmi, néprajzi, földrajzi játékok, vetélkedők várnak a fiatalokra, a pedagógusokra pedig tartalmas programok, az összetartozás jegyében.