A legek bakancslistája – 111 kihagyhatatlan hely a Kárpát-medencében

Szerinted jól mutatnál egy szelfin, a háttérben Kárpátalja leggyönyörűbb barokk kastélyával? Megnéznéd élőben a legigazságosabb király szülőházát Kolozsváron? Esetleg Muravidék legnagyobb erődítményét?

Ellátogatnál a legbátrabb magyar városba? Vagy Vajdaságba, ahol Savoyai Jenő a legnagyobb győzelmét aratta a törökök ellen? Belegondoltál már abba, hogy a Határtalanul Program keretében akár Csáktornyát is felkeresheted, ahol Zrínyi Miklós megírta legismertebb művét, a „Szigeti veszedelem” című verses eposzt? Netán szívesen ücsörögnél, megfáradt tagjaidat pihentetve, Felvidék legöregebb, több mint 700 éves fája alatt? Mit szólna a szerelmed, ha a kismartoni Esterházy-kastélyból dobnál neki egy sms-t? Pályázzatok, nyerjetek, utazzatok! És az utazás előtt, ha úgy gondoljátok, ugorjatok be a Magyarság Házába egy pluszpontért. Jöhet az egész osztály.

A bakancslistát innen tudjátok letölteni:

Amennyiben további túraútvonalak is érdekelnek, ajánljuk figyelmedbe a Rákóczi nyomában – Kárpát-medence útikönyvet, melyet a képre kattintva érhetsz el.