Ezeket a jelzőket a tábor résztvevői mondták az utolsó estén. A Határtalanul középiskolai vetélkedő legjobbjai vehettek részt a Honfoglaló táborban.

Itt is volt egy rendkívül izgalmas, 5 napos vetélkedő, azzal a különbséggel, hogy itt nem az osztályok játszottak egymással, hanem minden osztályból  néhány ember bekerült egy új csapatba, ahol együtt kellett dolgozniuk a kárpátaljai, az erdélyi a felvidéki, a zalaegerszegi, a bicskei vagy éppen a budapesti diákoknak. Tökéletes példa volt erre, miként tudnak együttműködni a különböző országokból, különböző régiókból érkező magyar diákok.

A tábort Szilágyi Péter a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa nyitotta meg, aki a Határtalanul vetélkedő jutalmait is kiosztotta.

Utána a honfoglaláskori magyarok íjásztudományát próbálták utánozni a diákok, de volt csatajáték, TikTok party, mocsárjárás és még sok látványos és érdekes feladat.

A 2. nap a sportversenyeké volt, a vízi röplabdát különösen élvezték a diákok.

Az utolsó nap estéjén minden egyes frissen összesorsolt „csapatnak” elő kellett adnia egy rövid színdarabot István királyról, Mátyás koráról vagy éppen az összetartozásról (a témákat sorsolták a szervezők).

Az 1848 eseményeit tréfásan feldolgozó csapat újabb 300 ezer forinttal lett gazdagabb, és egy életre szóló élménnyel. Itt láthatjátok a Honfoglaló tábor vetélkedőjének legjobbjairól készült képeket a díjkiosztón.

A fantasztikus táborban szerelmek szövődtek, barátságok köttettek és mindenki átérezte, mit is jelent az összetartozás.