A Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János és Kertvárosi Általános Iskolájának 7. osztályos tanulói Székelyföldön jártak a Határtalanul program keretében. Az utazás előtt az előkészítő foglalkozásokon a diákok már megismerkedtek Erdély történelemi múltjával, a Trianoni békeszerződés következményeivel, Erdély nevezetességeivel, Székelyföld sóbányászatának hagyományaival, az erdélyi írók és költők sorával.

Az utazásra a gyerekek izgatottan készülődtek, sokan most jártak először Erdélyben. A hosszú út első állomása Nagyvárad volt, ahol a gyönyörű római katolikus székesegyházat tekintették meg, ezt követően megkoszorúzták Szent László királyunk szobrát. Útjuk a Királyhágón keresztül vezetett, az alföldi gyerekeknek nagy élményt szerzett a hegyek-völgyek közötti út. Majd ezt követően Farkaslakán Tamási Áron sírjánál a legnagyobb székely népi íróra emlékeztek meg és koszorút helyeztek el.

Szállásuk Székelyudvarhelyen volt, ahol meleg vacsorával várták a csapatot. A második napon Székelyudvarhely nevezetességeivel ismerkedett az osztály. Rövid út után Szovátán a Medve-tó körül tettek sétát, majd a Sószorosban túráztak, megismerkedtek a só különleges formáival, sókarokkal, sókarfiolokkal, Parajdon a hatalmas sóbányát keresték fel, ahol 100 méter mélységben templomot, játszóteret, múzeumot láthattak. 

Részletes beszámolójukat ide kattintva olvashatják el.