A koronavírussal kapcsolatos megkeresések nagy számára tekintettel az utazás szervezése közben az alábbi tájékozódási lehetőségeket és intézkedéseket ajánljuk a Határtalanul! program keretében pályázóink figyelmébe.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 24 órás, ingyenesen hívható zöldszámokat (06-80-277-455 és 06-80-277-456) hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására, valamint folyamatosan frissülő információk érhetők el a https://koronavirus.gov.hu/ honlapon.

Szintén folyamatosan frissülő információk találhatók az utazásokkal kapcsolatosan a konzuli tájékoztató honlapon https://konzuliszolgalat.kormany.hu/.

Jelen helyzetben különösen ajánljuk, hogy utazás előtt regisztráljanak konzuli védelemért, amelyet szintén a konzuli tájékoztató honlapon tehetnek meg.

Javasoljuk, fordítsanak még fokozottabb figyelmet az utazás szervezésekor a foglalási és lemondási feltételekre és az utazási biztosítás hatókörére akár a pályázó maga végzi, akár utazási iroda igénybevételével történik a szervezés.

Mindemellett vizsgáljuk a Határtalanul! program 2019. évi pályázatai esetében a megvalósítási időszak általános meghosszabbításának lehetőségét is. A támogatással kapcsolatos friss információkról honlapunkon (https://bgazrt.hu), valamint az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren keresztül (EPER) tájékoztatjuk Önöket.

Az egyes támogatási jogviszonyokhoz kapcsolódó egyedi kérdések megválaszolására pedig a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Határtalanul Program ügyfélszolgálata a hatartalanul@bgazrt.hu e-mail címen, valamint – ügyfélfogadási időben – a +36 1 795 5700 számon áll rendelkezésükre.

A pályázatok eredményes megvalósításához sok sikert, jó utazást és a nemzeti összetartozás erősítését szolgáló élményeket kívánunk!

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.