Igazából persze önmagáért, a határai próbálgatásáért. De a folyó népszerűsítése az immár 2. Tisza Challenge hivatalos küldetése. 10 kilométert kellett teljesíteniük a résztvevőknek a nyílt vízen, a folyó gávavencsellői szakaszán.

Nem verseny ez, hanem kihívás. Jókedvű közös úszás kajakok, kenuk, csónakok, SUP-ok kíséretében. Tiszaberceltől egészen Balsáig ki-ki a maga tempójában halad. Még rutinos Balaton-átúszók is akadtak az indulók között. Összesen 62-en teljesítették most a távot, köztük három 18 év alatti fiatal.

A lényeg az élmény, amit egésznapos fesztivál tesz még teljesebbé, Tóth Andival, Csordás Tibivel, Badár Sándorral és még egy sor fellépővel éjszakába nyúló retro bulival.

A kihívásra az egész országból érkeztek a sportolni vágyók és kísérők, így a helyiekkel es környékbeliekkel együtt több ezren vannak most Gávavencsellőn. A résztvevőknek a Határtalanul programot is bemutatták, a csapat izgalmas műsorral és vetélkedővel szórakoztatta a közönséget a nemzeti összetartozás jegyében.

A szervezők célja a jól sikerült nyári nappal a térségi együttműködés erősítése, a turisztikai, gazdasági hagyományteremtő programok népszerűsítése, a környéken lakók identitástudatának erősítése is. Ennek érdekében minden korosztályt megszólítottak, az esélyegyenlőség nevében pedig minden helyszín jól megközelíthető, a programok ingyenesek.

A folyó festői, a madarak énekelnek, a Nap pedig nem hagyta cserben azokat, akik bíztak a jó időben. A kedv jó, még az elfáradt úszók is mosolyogva fogadták a feléjük nyújtott kezet, amikor kijöttek a Tiszából. A gyönyörű időben a beérkező versenyzőket a lelkes nézők nagy tapssal köszöntötték.