Zenés Hello Wood Junior workshopok a Lóci játszik zenekarral

A Hello Wood Junior keretében több éve tartunk design workshopokat határon túli fiataloknak a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével. Stúdiónk, a Hello Wood egy többszörösen díjnyertes, nemzetközi hírű társadalmi vállalkozás, amely ’design and build’ cégként épületeket, nagyméretű közösségi installációkat tervez és kivitelez, miközben kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra és edukációs projektek megvalósítására, hiszen a jövő kulcsát az oktatásban látja. 

Ezekben a rendkívüli időkben az online térben folytatjuk a kreatív foglalkozásokat, hogy mindenki biztonságosan vehessen részt a közös alkotás élményében a világ bármely tájáról csatlakozva. 2021-ben a zene világában merülünk el, amelynek közösségteremtő, határokat átívelő ereje talán ma fontosabb, mint valaha.

A zenei tematikájú online foglalkozásainkon a Lóci játszik zenekar egy-egy tagja is feltűnik majd, hogy velünk együtt barkácsoljanak hangszereket. Mi több, kifejezetten a Hello Wood Junior közösség számára írtak egy egyedi Lóci játszik dalt, amelyben megszólaltatják a workshopon alkotott zeneszerszámokat is. A dalhoz ráadásul egy olyan klip készül, amelyben akár Te is szerepelhetsz, ha videóddal pályázol hozzánk.

Az online foglalkozásokon csörgőt, shakert, ukulelét és cajónt készítünk el, emellett játékos táncmozdulatokat is tanulhattok. Elsősorban kis- és középiskolások számára állítottuk össze a workshopokat, de akár a kisebbek is nekivághatnak szülői segítséggel, így remek családi programmá válhat a közös barkácsolás.

Március 2-től, hetente kétszer kerülnek fel az új videóepizódok a hatartalanul.net oldalára, és bármikor visszanézhetők lesznek. A különböző nehézségi fokú online workshopokat egy-egy infócsomaggal egészítettük ki, amely tartalmazza a workshopok anyag- és eszközigényét, illetve a hangszer illusztrációját, szabásmintáját is, így mindenki felkészülten kezdhet neki a foglalkozásoknak. 

A videóklip pályázatra április 9. éjfélig jelentkezhettek saját videóval. Mutassátok meg, hogyan táncoltok, buliztok és zenéltek az elkészített hangszerekkel a Lóci játszik új dalára! Pályázni ezen az űrlapon keresztül tudtok maximum 30 másodperces videóval. A videópályázat részleteit ezen a linken találjátok, további kérdéseket pedig a junior@hellowood.eu címre várjuk. A közös klipről tavasszal rántjuk le a leplet.

Csatlakozz hozzánk és barkácsoljunk együtt zenét!