Elindult a vigaszág!

Az alapszakasz folyamán 2021. január 15.-ig tölthették ki a teszteket a csapatok, osztályok. Február 15. és április 30. között folytatják a versenyt az alapszakaszból továbbjutott osztályok a 2. fordulóban, azaz a középdöntőben virtuális versenyen. Február 10-ig értesítünk majd benneteket, onnan tudjátok meg, ha továbbjutottatok a középdöntőbe.

Ha február 10-ig nem kaptok értesítést, az azt jelenti, hogy nem sikerült továbbjutni. De ne keseredjetek el. A középdöntőbe be nem jutott csapatoknak, osztályoknak van még egy esélyük, hogy közvetlenül a döntőbe jussanak! Egy osztály a vigaszágon is döntőbe juthat. A feladat, hogy töltsétek ki a néprajzi, kulturális, történelmi, földrajzi kérdésekből álló feladatsort a lehető legjobb eredménnyel, a lehető legrövidebb idő alatt!

A legjobb osztály a vigaszágról tehát közvetlenül bejut a Nagydöntőbe és esélye lesz megnyerni az egymillió forintos fődíjat és a több mint ezer nyeremény egyikét.

A tesztet április 30-ig tölthetitek ki!

A vetélkedőn külhoni és anyaországi középiskolai osztályok versenyezhetnek egymással. A tesztet az osztályok a virtuális forduló időtartama alatt bármennyiszer kitölthetik.

Az értékelés szempontjai: a helyes válaszok száma, és a teszt kitöltésére fordított idő. Azonos számú helyes választ tartalmazó tesztek között a sorrendet az dönti el, melyik teszt kitöltésére fordítottak kevesebb időt. Ha egy osztály több tesztet is kitölt, az online forduló értékelésébe az osztály legeredményesebb tesztje kerül be.

Sok sikert!

A vigaszág lezárult! Hamarosan kihirdetjük a döntőbe jutott csapatot!